Τι είναι, πώς εμφανίζεται, τα συμπτώματα

Έχει γραφτεί από Hilterapia editorial staff,dott. Franco Marchetti

Η επικονδυλίτιδα χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή των τενόντων των μυών του αντιβραχίου, που προσφύονται στο ύψος του αγκώνα. Η φλεγμονή μπορεί να πλήξει είτε τους έξω πλάγιους τένοντες (έξω επικονδυλίτιδα, ο γνωστός “Tennis Elbow”), είτε την εσωτερική πλευρά του αγκώνα (έσω επικονδυλίτιδα), και οφείλεται στην υπερβολική χρήση των μυών του βραχίονα.

Αυτή η τενοντίτιδα λόγω υπερβολικής καταπόνησης είναι συνήθης σε όσους παίζουν τένις, αλλά μπορεί να προκληθεί και από άλλες δραστηριότητες που απαιτούν έντονη προσπάθεια στο ύψος του αγκώνα. Ο πόνος εντοπίζεται συνήθως στην εξωτερική ή την εσωτερική πλευρά του αγκώνα και μπορεί να ακτινοβολεί προς τα κάτω, κατά μήκος του αντιβραχίου μέχρι τον καρπό.

Προφανώς, ο πόνος εντείνεται όταν ασκείται πίεση στην προσβεβλημένη περιοχή, κατά την κίνηση του καρπού ή όταν εκτελούνται διάφορες χειρονομίες, ακόμα και κοινότυπες, όπως η χειραψία. Επιπλέον, εξαιτίας της επικονδυλίτιδας, η δύναμη της λαβής του χεριού τείνει να εξασθενεί. Εάν ο πόνος δεν αντιμετωπιστεί, είναι δυνατόν να επιδεινωθεί και με το πέρασμα του χρόνου να είναι αισθητός ακόμα και κατά την ανάπαυση.
[ Πίσω ]