Αυτοθεραπεία

Έχει γραφτεί από Hilterapia editorial staff,dott. Franco Marchetti

Στην περίπτωση που ο πόνος στον ώμο οφείλεται σε έναν μικρότερο τραυματισμό και δεν υφίσταται βλάβη στο πέταλο στροφέων, μπορεί κανείς να προβεί στις εξής ενέργειες:
Aνάπαυση του ώμου για μερικές μέρες (4-7), προσπαθώντας να αποφεύγονται όλες οι κινήσεις που προκαλούν πόνο, καθώς και η άρση βαρών, έως ότου τα συμπτώματα αρχίσουν να εξασθενούν.

Σε αυτή την πρώτη φάση είναι χρήσιμη η εφαρμογή πάγου (15-20 λεπτά κάθε 2 ώρες) που βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής. Μετά από 2-3 μέρες, όταν η φλεγμονή έχει εξασθενήσει, μπορεί κανείς να δοκιμάσει την εφαρμογή ζεστών επιθεμάτων διάρκειας ενός εικοσάλεπτου. Στόχος είναι η χαλάρωση των μυών.

Επιπλέον, μετά τις πρώτες 2-3 μέρες είναι σημαντική η σταδιακή, ήπια επανακινητοποίηση του χεριού, καθώς η πλήρης ακινησία μπορεί να καταστήσει άκαμπτη την άρθρωση. Από τη στιγμή που επιτευχθεί η βελτίωση των συμπτωμάτων και η αποκατάσταση μιας ικανοποιητικής λειτουργικότητας, είναι σημαντική η συνέχιση της εκτέλεσης καθημερινών διατατικών ασκήσεων που βοηθούν στην αποτροπή νέων δυσάρεστων επεισοδίων[ Πίσω ]